"LOŠ UČINAK VLADE" : "VLADA RADI NAJBOLJE ŠTO UME"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Poznavaoci političkih i društvenih prilika na Kosovu različito ocenjuju prvih 100 dana rada Vlade Kosova. Dok profesor ustavnog prava Riza Smaka smatra da Vlada nije ispunila očekivanja građana, analitičar Aleksandar Stojanović tvrdi da je kabinet Avdulaha Hotija u datim okolnostima radio najbolje što je mogao.

Profesor ustavnog prava Riza Smaka smatra da Vlada Kosova u prvih sto dana rada nije ispunila očekivanja građana i bila je bez inicijative.U zakonodavstvu, gde je puno nejasnoća i kontradiktornosti, Vlada nije ništa uradila, ocenjuje Smaka.

„Vlada u tom pogledu nije ni približno izvršila svoje zadatke, prema tome ova vlada po mom mišljenju nije efikasna.Ona radi nekako kao opšta uprava, od danas za sutra, nema dugorošni plan rada i aktivnosti“, rekao je Smaka.

Analitičar Aleksandar Stojanović smatra da se Vlada Avdulaha Hotija nalazi pod konstantnim pritiskom opozicije i domaće javnosti, iako premijer Hoti pokušava da u trenutnim okolnostima zabeleži što bolje rezultate.

„Vlada je za ova dva tri meseca delovala u veoma teškim okolnostima, naročito ekonomski teškim na globalnom nivou, a uhvatila se u koštac i sa pandemijom.Sanje sa ekonomijom na Kosovu je dosta teško i ona pokušava na najbolji mogući način da pomogne građanima i da izvuče sve ono što je najbolje za stanovnike Kosova“, rekao je Stojanović.

Profesor Smaka tvrdi da Vlada nije imala uspeh ni na spoljnopolitičkom planu. Za 100 dana rada samo je Izrael priznao Kosovo i to je više rezultat trenutnih međunarodnih odnosa i njihovih interesa, nego što je zasluga ove Vlade.U to spada i sporazum iz Vašingtona, koji Smaka podržava.

„Uvek ću glasati za sporazume i rešenja, jer ako postoji dobra volje rešenja će uvek biti.Ako bi bili cinični i rekli izgubili smo ovo, dobili smo ono,  to ne bi bilo fer i nije pošteno.U svakom slučaju pozdravljam sporazume koji su potpisani u Vašingtonu i glasao bih da se oni sprovedu konsekvento, te da se i druga pitanja reše dogovorima“, podvukao je Smaka.

Aleksandar Stojanović navodi da se Kosovo sporazumom u Vašingtonu  mimo svoje volje uključilo u određene tokove na globalnom nivou i predsedničku kampanju u Americi.

„I sama vlada i način dolaska je bilo iznuđeno rešenje, od samog početka se na nju gledalo kao jedno prelazno rešenje dok se do kraja godine ne postignu određena rešenja na međunarodnom planu, pre svega ovi godovori kojih smo svedoci ovih dana, što se dešava u Vašingtonu i ovo što će narednih dana  dešavati u Briselu“, dodao je Stojanović.

Premijer Avdulah Hoti je povodom 100 dana rada njegove vlade rekao da je Kosovo ponovo okrenuto putu evroatlantskih integracija."Ova vlada ozbiljno misli na svoje obaveze, donošenjem odluka na osnovu zakona i ustava, a ne prepolitičkih interesa", istakao je Hoti. 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

nedelja, 05 decembar 2021 11:50