OBRADOVIĆ: PROMENA SISTEMA TRAŽI SMENU POLITIČKIH GENERACIJA I NOVE LJUDE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović istakao je danas u autorskom tekstu da to što opozicija treba da se drži zajedno i napravi jedinstveni opozicioni front protiv aktuelne vlasti ne znači da se članovi opozicije ne razlikuju i da ne treba da se razlikuju, i da kao što nisu svi isti sa "onima na vlasti" tako nisu svi isti ni u opoziciji, saopštile su Dveri.
Obradović je naveo da to što je neko ranije bio na vlasti, a sad je u opoziciji, ne znači da ne može ponovo da dođe na vlast, ako se nije ogrešio o zakon, ali da to ne znači ni da može za sve da se pita kao što je to bilo u vreme bivšeg režima.
On je naglasio da promena vlasti znači i promenu sistema, a da promena sistema traži smenu političkih generacija i nove ljude, i da je to poenta "disidentskog statusa Srpskog pokreta Dveri u okviru sadašnje opozicije" i odgovor zašto taj pokret nije ušao u Ujedinjenu opoziciju Srbije, dodavši da kontrola nije potrebna samo vlastima već i opoziciji.
Obradović je Dveri označio "nekom vrstom nadzornog organa i kontrolora" ne samo vlasti već i opozicije koja bi da ponovo bude vlast, i istakao da je možda najvažnija uloga Dveri, s jedne strane, "raskrinkavanje i smena lažnih patriota na vlasti", a s druge strane "uticaj da buduća vlast ne bude anacionalna".
Tome u prilog Obradović je naveo i 12 teza po kojima su Dveri drugačije i od vlasti i od ostatka opozicije, među kojima je prva ta da Dveri nisu bile na vlasti i "nisu se prodale sadašnjoj vlasti".
Pored toga Obradović je naveo da Dveri nisu bile deo Demoktatske stranke i bivšeg režima, i nisu "beogradska" stranke, kao i to da su Dveri "desno od drugih" i evroskeptici.
Nazivajući Dveri "građanskim patriotama i hrišćanskim demokratama", Obradović je rekao da je taj pokret "za akciju, a ne za tvitovanje" i da je za akciju "odmah, a ne za dve godine".
Kako je objasnio, Dveri nisu "samo lider jednako stranka, već pokret" i dosledno i uporno drže stavove, bez promene, i "stalno kreiraju nove političke ideje".
Obradović je zaključio da su Dveri "antisistemska alternativa i garant" da neće sve ostati isto "posle pada aktuelne vlasti".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji