MARKO STANKOVIĆ IZ KUSCA OSVOJIO JE PRVO MESTO NA KONKURSU ZA "NAJLEPŠU FOTOGRAFIJU OPŠTINE GRAČANICE"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 GRAČANICA - Na konkurs za najlepšu fotografiju pristigao je veliki broj sa mnogih lokacija u ovoj opštini. Tema fotografije su bile najzanimljivije lokacije koje će uslikati fotografi u ovoj opštini.

“Proteklih nedelja, na naš foto konkurs pristigao je veliki broj predivnih fotografija sa svih lokacija iz naše opštine. Drago nam je da je ovoliki broj ljubitelja lepe fotografije učestvovao i slao nam svoja autorska dela, koje su veoma uspešno odgovorila na naš zadatak. Tema fotografija su bile sve istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Gračanice, zatim kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, lokaliteti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost naše opštine”, ističu iz Turistička organizacija Gračanice

Ukupan broj učesnika koji su ispunili uslove takmičenja je 102, dok je ukupan broj fotografija koje ulaze u izbor za najlepšu fotografiju 398 . Samo 20 fotografija je ušlo u uži izbor.

“Pored velike konkurencije i na stotine pristiglih fotografija stručni petočlani žiri, kao i svi glasači na društvenim mrežama, nisu imali nimalo lak zadatak. Od skoro 400 fotografija koje su ispunile uslove takmičenja, njih 20 je prošlo u uži izbor, nakon čega su odlučeni pobednici. Tako da nam je veliko zadovoljstvo da proglasimo autore koji su osvojili prva tri mesta”, rekli su iz TO Gračanica.

Prva tri mesta osvojili su:

I mesto – Marko Stanković iz Kusca

II mesto – Marko Maksimović iz Radeva

III mesto – Slobodanka Mitrović iz Gračanice

Stručni žiri nije propustio ni jedan detalj na fotografiji opisujući sve tri u detalje.

“Marko Stanković je svojom fotografijom uspeo da zabeleži sve ono što predstavlja bogatstvo našeg naroda i našu tradiciju u jednoj fotografiji. Ljubav prema otadžbini, svetoj zemlji, pravoslavlju i srpskim običajima, koje je autor na unikatan način, kroz objektiv svoje kamere, ovekovečio trenutke kraj srpske svetinje - manastira Gračanice. Ispred ovog monumentalnog zdanja, na njegovim fotografijama, nalaze se dečak i devojčica, oboje obučeni u tradicionalnu srpsku nošnju, a mališani se drže za ruke i grle se pred manastirom pogledima uprtim u njega”, obrazložio je stučni žiri.

Fotografije koje su osvojile drugo I treće mesto takođe su na svoj način osvojile žiri koje su kako ističu od velikog značaja I emotivne vrednosti.

“Fotografije autora Marka Maksimovića i Slobodanke Mitrović koje su zauzele drugo i treće mesto, imaju takođe veliki značaj i emotivnu vrednost, kao i lepotu koja im je upravo zbog svega toga donela osvojena mesta u izuzetno jakoj konkurenciji. Fotografija Marka Maksimovića izaziva melanholični osećaj kod posmatrača, ali joj vedrina neba i sklop boja na slici daje pozitivnu notu, a takođe promoviše neotkrivene lepote koje sela u našoj opštini poseduju, koje se na svaki način moraju sačuvati. Autorka fotografije Slobodanke Mitrović je uspela da uhvati spontani trenutak svakodnevnog života na selu, u prirodi, dok deca bezbrižno trčkaraju poljem sa svojom porodicom, što je suština srećnog detinjstva, kao i najveće bogastvo jednog naroda”, opsao je žiri sastavljen od pet članova .

Dvadeset reprezentativnih fotografija, koje je stručni žiri odabrao, i na koje su dodati glasovi publike sa društvenih mreža biće objavljeno u ovogodišnjim publikacijama TO Gračanice.

“Cilj foto konkursa je bila promocija kulturnog i turističkog blaga opštine Gračanica. Mi smo se potrudili da najlepše fotografije dopru do što većeg broja ljudi, i da zajedno na najlepši način predstavimo sve lepote naše opštine, što ćemo nastaviti i u narednom periodu, kroz promociju na našim društvenim mrežama, a takođe i kroz sve naše publikacije” istikli su iz TO Gračanica.

Iz TO Gračanica su se zahvallili svim učesnima na ogromnom angažovanju i poželeli im više sreće na sledećem foto konkursu! U kome su dodali da je veoma važno da ljubitelji fotografije ostanu kreativni I da dalje svojim kamerama ovekovečavaju sve lepote opštine Gračanica , a oni će i dalje nastaviti da  objavljuju slike koje im šaljete na njihovim stranicama I društvenim mrežama.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

ponedeljak, 12 oktobar 2020 14:59