PREMINUO GLUMAC TIHOMIR TIKA ARSIĆ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Poznati srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti, objavila je Nova.rs.
Tihomir Arsić je dve godine bolovao od raka pankreasa.
Iza Arsića su ostale brojne pozorišne i filmske uloge, a od 1984. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu.
Arsić je bio filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent.
Od 1984. godine je član Narodnog pozorišta gde je igrao predstave Rat i mir, Romeo i Julija, Crveni šal, Koštana i druge. Dobitnik je dve velike nagrade – „Zlatni vitez“ i nagrada „Raša Plaović“. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.
Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu Sinovi. Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma "Dečko koji obećava" do 1989. i "Boja na Kosovu", Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.
Devedesetih godina Arsić se prvi put povukao iz sveta glume, prenosi "Nova.rs".
Snimio je nekoliko filmova: "Solunci govore", "Devojka s lampom", "Udri jače manijače", "Pokondirena tikva", te seriju "Teatar u Srba". Okušao se i kao producent u filmu "Uslovna sloboda" iz 2006. Ponovo je bio producent, ovog puta u seriji "Šesto čulo". Međutim, zbog nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda.
Kasnije je tumačio načelnika u filmu Ma nije on takav iz 2011, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u "Stojte galije carske".
Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca". Tokom 2018. glumio je u seriji "Šifra Despot", te filmove" Zaspanka za vojnike" i "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije".
Arsić je takođe bio i u političkim vodama. Do 2008. godine bio je član Demokratske stranke Srbije, a iste godine pridružio se novoosnovanoj Srpskoj naprednoj stranci. Bio je savetnik za kulturu premijera Aleksandra Vučića. Bio je član predsedništva stranke, a 2018. i državni sekretar u Ministarstvu kulture.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165