REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 27.05.2020.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - 01… Srbin povratnik Miodrag Stašić (86) povređen je jutros u selu Drenovac kod Kline naKosovu. Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković izjavio je za Kosovo Onlajn da je Stašića na njegovom imanju napao Albanac koji je čuvao stoku. “Starac je zadobio povrede u predelu glave.Ukazana mu je medicinska pomoć. Incident se dogodio nakon što je Stašić pokušao da istera stoku iz svog voćnjaka i sa imanja”, objasnio je Šarković. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji a, ovo je drugi incident u ovoj opštini u poslednja dva dana. Stašić živi u Drenovcu sa snahom i sinom. Po rečima Šarkovića incident je dodatno uznemirio Srbe povratnike u ovoj opštini.
Nenad Radosavljević – komentar: Od 2001. Do 2005. Sam radio na povratku naših ljudi širom Kosova. Nadao sam se da će nasrtaji na povratnike jednom ipak prestati. Bio sam u zabludi jer se stanje nimalo nije popravilo ni danas posle 15 godina.
02… Predsednik Aleksandar Vučić nema sumnje u to da je odluka Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice sa Srbijom politička, ali ističe da Srbija svoju granicu neće zatvarati.
Nenad Radosavljević – komentar: U totalitarnim režimima, kao što je naš, svaki svoj postupak vlast može da opravda. Mada uopšte ni ne mora.
03… Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbiju ne zanima hegemonija nad CrnomGorom i da to nije deo razmišljanja Srbije. On je poručio da ponašanje Crne Gore vodi u sukobe. Komentarišući odluku da Crna Gora otvori granice za pojedine zemlje, među kojima nije Srbija, Dačić je rekao da će ove godine tamo biti manje turista iz Srbije, a na pitanje da li je njegova preporuka da se ide u CrnuGoru, u smislu da li je bezbedno, Dačić je rekao da za sada nema takvih ocena. Upitan o odluci da Montenegro erlajns ne može da sleti na beogradski aerodrom, Dačić je rekao da to nije pitanje spoljne politike.
Nenad Radosavljević – komentar: Potpuno neozbiljno i neodgovorno ponašanje sa obe strane granice između dva dela istog naroda. Da nije bilo njih i bili bi celina. Interesantno je kako se to nama dogodi da na vlast najčešće dođu najgori.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji