"IZVRŠENO SKORO 15.000 ISPLATA OD 170 EVRA ZA RADNIKE"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Ministarstvo finansija započelo je da isplaćuje sredstva iz paketa za hitne slučajeve za radnike iz privatnog sektora, javnog sektora i socijalne slučajeve. Do sada je izvršeno gotovo 15.000 uplata od 170 evra, dok se drugi deo utvrđuje.

Zamenik ministra finansija i transfera, Agim Krasnići, rekao je u intervjuu za Ekonomiaonline da se liste radnika proveravaju.

„Najnovije informacije su, da je mera 1, koja se odnosi na socijalne karte, izvršena odlukom vlade, koja je na snazi već dva meseca. Prva mera izvršena je u okviru paketa za hitne slučajeve. Deo mera koje se uglavnom tiču radnika, počeo je da se sprovodi“.

„Delimično je izvršeno sprovođenje mere – 170 evra za radnike, preduzeća su naravno pripremila spiskove i izvršeno je 14.598 isplata“.

„Ostalo je na vidiku, spiskovi moraju biti verifikovani. Zavisno od verifikacije lista, to plaćanje treba nastaviti“, rekao je Krasnići.

Krasnići je saopštio da je izvršeno preko 21.000 isplata za radnike u javnom sektoru.

Najavio je da će ostatak isplata biti izvršen uz majsku platu.

„Izvršena je i mera od 130 evra za 21.518 radnika u javnom sektoru, od kojih je preko 7.000 policajaca, a ostatak iz štaba za vanredne situacije u opštinama“.

„To je odrađeno samo za jedan mesec, a ostatak dolazi sa majskom platom. Postoje i neke mere u pripremi, ali one još uvek nisu počele da se sprovode, jer je to veliki administrativni posao koji bi komisija koju je osnovala Vlada trebalo da uradi”, rekao je Krasnići.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165