"MOŽEMO POČETI SA UBLAŽAVANJEM MERA, OPASNOST NIJE PROŠLA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zahvalio je Ministarstvu zdravlja i medicinskom osoblju na njihovom doprinosu normalizaciji situacije sa koronavirusom.

Kurti je rekao da se, nakon uvedenih mera 15. aprila situacija počela normalizovati.

"Danas se obeležava 50 dana od prvog slučaja virusa korona na Kosovu. Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, Nacionalnom institutu za javno zdravlje, policijskim snagama i svim lekarima, medicinskim sestrama i volonterima, epidemiološka situacija na Kosovu počela je da se normalizuje, posebno zbog uviđenja poslednjih preventivnih mera 15. aprila", napisao je na Fejsbuku.

On je rekao zahvaljujući saradnji svih ljudi, "uspeli smo da započnemo postepeno ublažavanje postojećih mera".

"Iako se poslednjih nedelja sprovodi više testova, koronavirusom zaraženo je sve manje građana. Imamo manje slučajeva infekcija, više slučajeva izlečenja, i kao rezultat toga, broj aktivnih slučajeva je krenuo u željenom smeru. Kao i uvek, nastavljamo pažljivo i bez panike. Opasnost još nije gotova. Ali zahvaljujući saradnji svih ljudi, uspeli smo da započnemo postepeno ublažavanje postojećih mera. Čestitamo", napisao je Kurti, prenosi Gazeta Express.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165