SAD: NASILJE USMERENO NA MANJINSKE ZAJEDNICE NEPRIHVATLJIVO

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu poručuju da je nasilje nad manjinskim zajednicima na Kosovu, kao i nedavne požare u kojima su izgorele kuće čiji su vlasnici Srbi, neprihvatljivo.

"Nasilje usmereno na manjinske zajednice, uključujući nedavne sumnje podmetanju požara koje je pogodilo kuće u vlasništvu kosovskih Srba, trebalo bi da bude neprihvatljivo za sve građane koji veruju u mir i pravdu. Takve incidente treba u potpunosti istražiti i krivično goniti", navodi se u saopštenju američke ambasade.

Danas je gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri osudio paljenje privatne kuće Svetozara Cvetkovića, u selu Cernica u ovoj opštini.

U Hazirovoj reakciji se navodi da su sinoć vatrogasne službe i Kosovska policija obavešteni o požaru u kući Svetozara Cvetkovića, u selu Cernica, i da su opštinski timovi odmah izašli na mesto događaja.

"Prema opštinskoj Službi za preventivu i inspekciju koji su izašli na mesto događaja, požar je prouzrokovan nemarom grupe mladih koji su ušli i koristili privatnu kuću bez dozvole. Mi nastavljamo istragu i u ime opštine Gnjilane osuđujem taj čin i tražim od pravosudnih organa da kažu svoju reč što je pre moguće. Timovi opštine su ovlašćeni da procene štetu imovine", navodi se u reagovanju gradonačelnika Gnjilana.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165