KP UPUTILA APEL GRAĐANIMA DA PRIJAVE PORODIČNO NASILJE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

S. MITROVICA - Kosovska policija apelovala je danas na građane da prijave porodično nasilje, koje beleži porast poslednjih godina.

Kosovska policija beleži trend porasta slučajeva nasilja u porodici, pa je tokom 2017. godine zabeleženo 1.269, u 2018. godini 1.541, dok je prošle godine evidentirano 1.915 prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja širom Kosova, navodi se u saopštenju.

Prema podacima kojima raspolaže Kosovska policija, u prvom kvartalu ove godine, zabeležen je 481 slučaj nasilja u porodici.  

“Uprkos dodatnim obavezama, Kosovska policija tretira ove slučajeve kao prioritet i apeluje na sve osobe ako su žrtve porodičnog nasilja ili bilo koje druge vrste nasilja, da se jave putem telefona 192 i 080019999 ili najbližoj stanici policije”, dodaje se dalje u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Nasilje u porodici je svetski fenomen koji se može susresti u bilo kojoj zajednici, bilo gde u svetu i kao takav utiče na celokupno ljudsko društvo, na svim nivoima bez obzira na društveni status, zaključuje se u saopštenju.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji