ŠKOLA LJUDSKIH PRAVA JAVNI POZIV

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

S. MITROVICA - Ako si srednjoškolac/ka, student/kinja ili nastavnik u osnovnoj/srednjoj školi, želiš da učiš o ljudskim pravima, upoznaš se i družiš sa vršnjacima, proširiš i razmeniš iskustva sa drugim mladim ljudima motivisanim da se aktivno angažuju u rešavanju problema sa kojima se društvo suočava, smatraš da nemaš dovoljno informacija i želiš da stekneš znanja i izgradiš veštine aktivnog učešća u zagovaranju i promociji ljudskih prava u svojoj školi i sredini u kojoj živiš, onda je Škola ljudskih prava pravo mesto i prilika za tebe!
KONKURS
Za polaznike ŠKOLE LJUDSKIH PRAVA
- Škole za izučavanje ljudskih prava od teorije do prakse –
Ako si srednjoškolac/ka, student/kinja ili nastavnik u osnovnoj/srednjoj školi, želiš da učiš o ljudskim pravima, upoznaš se i družiš sa vršnjacima, proširiš i razmeniš iskustva sa drugim mladim ljudima motivisanim da se aktivno angažuju u rešavanju problema sa kojima se društvo suočava, smatraš da nemaš dovoljno informacija i želiš da stekneš znanja i izgradiš veštine aktivnog učešća u zagovaranju i promociji ljudskih prava u svojoj školi i sredini u kojoj živiš, onda je Škola ljudskih prava pravo mesto i prilika za tebe!
Cilj Škole ljudskih prava je da kroz intenzivan višednevni kurs – predavanja, radionice, forum teatar, projekcije filmova – pruži učesnicima/cama znanja o konceptu ljudskih prava, počev od istorijata ideje ljudskih prava, razvoju ljudskih prava kroz generacije, kulturi ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, zakonodavnom okviru i institucionalnim mehanizmima koji stoje na raspolaganju građanima/kama kao sredstva zaštite ljudskih prava i zaštite od diskriminacije sa fokusom na marginalizovane grupe.
Škola, pored širokog teorijskih i praktičnog znanja o konceptu ljudskih prava, afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući mlade da se zalažu za svoja prava, kao i za prava onih koji nisu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje ih da imaju direktniji uticaj u društvu u budućnosti. Nakon završene Škole učesnici/e dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje.
Ko može da se prijavi za Školu ljudskih prava?
1. Redovni učenici/ce srednjih škola i studenti
2. Redovni nastavnici osnovnih i srednjih škola
Kako se prijaviti za Školu ljudskih prava?
Popunjavanjem prijave i slanjem iste na e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom „Prijava na školu ljudskih prava“.
Rok za slanje prijava je od 22. marta 2021. godine do 4. aprila 2021. godine u 23:59 časova
Prijavu možete preuzeti na web strani www.acdc-kosovo.org u rubrici: najava.
Škola je besplatna za odabrane polaznike/ce, što znači da sve nastale troškove organizacije nastave i drugih aktivnosti vezanih za program snosi Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC).
Detaljne informacije o programu Škole dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa selekcije a na osnovu evaluacije prijava.
Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 0644153616.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165