STAMENKOVIĆ: U KAMENICI 13 SLUČAJEVA KORONA VIRUSA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

KAMENICA - Zamenik gradonačelnika za zajednice u Kamenici Bojan Stamenković navodi da su u toj opsstini na samom početku epidemije korona virusa na Kosovu registrovana 13 slučajeva, ali napominje da je sada situacija pod konrtolom. U razgovoru za Radio Kosovo 2, Stamneković dodaje i da do sada nije zabeležen ni jedan slučaj zaraženih korona virusom među pripadnicima srpske zajednice na teritoriji opštine Kamenica.

Stamenković kaže da se 23 porodica ili oko 160 osoba nalazi u samoizolaciji,  a predstavnici lokalne samouprave redovno proveravaju da li oni poštuju propisane mere.

“Situacija je pod kontrolom i kada su u pitanju srpske sredine u Kamenici. Stalno smo na terenu, većinu porodica smo obišli, dodeljena je jednokratna pomoć u vidu higijenskih i prehrambenih namirnica. Za sada među srpskom zajednicom nema sumnjivih slučajeva ali pratimo situaciju”, kaže Stamenković za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku. 

On  navodi i da je zadovoljan time što meštani opštine Kamenica poštuju sve mere koje je propisala vlada Kosova u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

“Poštuju se mere u srpskim, albanskim i mešovitim srdinama. Mi smo juče na lokalnom nivou doneli i jednu naredbu, predsednik opštine je doneo tu odluku u koordinaciji sa kriznim štabom čiji sam član i ja. Na primer, u marketima niko ne može da bude uslužen ako se ne nose masku i rukavice, svaki market i javne institucije moraju da vrše dezinfekciju korpi i uslužnih kolica", kaže Stamenković.

On dodaje i da je u četvrtak razgovarao  sa zamenikom ministra zdravstva u vladi Kosova Sretenom Trajkovićem o aktulenoj situaciji u vezi pandemije koronavirusa.

“Mi smo preduzeli sve mere koje je predložilo Minisatrstvo zdravlja i Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. Zahvalni smo na svoj pmoći koju nam je pružilo Ministarstvo zdravstva, ministru i zameniku ministra. Obezbeđuju nam svu pomoć za glavni Centar porodične medicine u Kamenici”, navodi Stamenković.

On je pozvao sve meštane opštine Kamenica da se ne kreću bez preke potrebe jer su naredne tri nedelje, prema procenama nadležnih, najkritičnije kada je u pitanju širenje korona virusa.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165