RODITELJI UHAPŠENIH MLADIĆA: DECU DA PUSTE IZ ZATVORA, VRŠNJAČKA TUČA NEMA VEZE SA POLITIKOM

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LAPLJE SELO - Roditelji i članovi porodica srednjoškolaca, koji se nalaze u zatvoru zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, traže od nadležnih insititucija da oslobode njihovu decu iz zatvora jer je u pitanju vršnjačka tuča, koja ni na koji način nije povezana sa politikom.

Jedan od roditelja Miki Marković kaže da je u pitanju školska tuča, do koje nije trebalo da dođe, ali došlo je, dodajući da bi svu decu trebalo pustiti iz zatvora.

"Nama je u interesu da se deca oslobode, jer su se dešavale mnogo gore stvari gde niko nije bio privođen. Sramota je što deca sede u zatvoru. Tražimo da se sva deca puste, da se oslobode i da ne budu u zatvoru i da niko  ne završi u zatvoru. Jer od jedne bezazlene situacije napravili su to da je cela javnost uznemirena. I njihovi vršnjaci u školi i mi kao roditelji“, rekao je Marković.

On je naglasio da je cela situacija podignuta ne viši nivo, iako ceo slučaj nema nikakve veze sa politikom.

Brat jednog od uhapšenih, Bojan Živić kaže da njegov brat nije učestvovao u tuči, otišao je u policiju kao svedok, ali je ipak uhapšen.

"Moj brat je pozvan kao svedok u policijsku stanicu. Rekli su da je u pitanju svedočenje, i onda smo obavešteni da će da bude zadržan u pritvoru 48 sati. Niko ne zna zbog čega“, rekao je on.

Prema Živićevim rečima, policija je bila obaveštena o dogovorenoj tuči, ali ništa nije preduzela.

"Policija je znala za tu dogovorenu tuču. Ništa nije bilo politički, ali nije reagovala. Niko nije reagovao. Tek su posle toga došli, privodili i svedoke i one koji su bili umešani u tuču.  Moj brat nije bio umešan u tuču, bio je svedok. Došlo je do suđenja. Očekivali smo da će biti pušten. Ništa nisu uradili ljudi, obična vršnjačka tuča. Bilo je toga mnogo kad smo bili mladi. Međutim sada će da bude u pritvoru još 30 dana. Na osnovu čega niko ne zna. Nikakvo rešenje, ništa nismo dobili. Gledamo da se izborimo da ih što pre puste“, rekao je Živić.

Zbog tuče u Lapljem Selu  Osnovni sud u Gračanici odredio je pritvor do 30 dana sedmorici mladića M.R, Č.Z, L.K, B.Ž, D.N, M.J i D.T.,osumnjičenih da su učestvovali u tuči.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 


izbori

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

utorak, 28 april 2020 13:56