NAPAD NA SRPSKE MLADIĆE U BABINOM MOSTU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BABIN MOST - U selu Babin Most u opštini Obilić, sinoć je oko 22:30 grupa muškaraca sa Kosova napala drugu grupu mladića i pritom im nanela telesne povrede, saopštila je Kosovska policija, pozivajući se na navode povređenih.
Četvoricu srpskih mladića, od kojih su dvojica maloletnici, napala je grupa od šestoro mladića albanske nacionalnosti, kazao je novinarima Zvezdan Slavić, otac jednog od pretučenih mladića.
“Posle je tu krenulo. Boksevi, noževi, bokeri uzimali su crepove, gađali ih. Ovaj moj ima pocepanu glavu, i povrede na leđima isto. Njegov isto ima čvoruge po glavi. Đorđe Bojković se spasio i pobegao kod Dime Simića, ova trojica su bežali kroz polja i ovi su ih stigli i tu su ih dodatno istukli”, rekao je Slavić.
Da ovo nije prvi incident u ovom mešovitom selu, potvrdio je roditelj drugog napadnutog dečaka.
“I ranije su napadali decu. I dalje će da napadaju ako policija nešto ne uradi. Mora sve da pratimo, sad i do njive moramo da ih pratimo, u školu isto. Ne smeju ni tokom dana da izađu sami, a ne uveče”, istakao je Dejan Bojković.
Kosovska policija je potvrdila da je u noći između subote i nedelje došlo do fizičkog napada u Babinom Mostu.
„Četiri muškarca sa Kosova izjavila su da ih je, tokom šetnje glavnim putem u selu, napalo šest muškaraca sa Kosova koje su prepoznali zbog toga što žive u istom selu. Policija je odmah izašla na lice mesta i preduzela potrebne radnje“, navodi se u saopštenju policije.
Povređene mladiće obišao je pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo Petar Petković, koji je osudio, po njegovim rečima, etnički motivisan napad.
“Onda se okuražuju oni koji žele da napadaju da i dalje napadaju. A to, koliko puta se desila situacija napada ovde u Babinom Mostu ne treba ni da pominjem. I u školskom dvorištu ovde gde non stop ima incidenata i non stop pred svaki početak školske godine ali i tokom školske godine upada se u školskom dvorištu”, istakao je Petković.
Policija je otvorila istragu o napadu u Babinom Mostu, a mladići su nakon ukazane medicinske pomoći u Severnoj Mitrovici pušteni na kućno lečenje. Incident je osudila i Srpska lista.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165