SEVER KOSOVA: DVE NOVOOBOLELE OSOBE I DVA SMRTNA SLUČAJA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SEVERNA MITROVICA - Dva slučajeva novoobolelih od korona virusa registrovano je na severu Kosova u poslednjih 24 sata, četiri lica su izlečena, dok je zabeleženo i dva smrtna slučaja, saopšteno je na današnjoj konferenciji kriznog štaba u Severnoj Mitrovici. Ukupan broj inficiranih je 96, a Covid-19 je na severu Kosova odneo 8 žrtava.

Epidemiolog doktor Aleksandar Antonijević je uputio apel svim građanima da ostanu strpljivi i da se pridržavaju propisanih mera i ukazao na trenutnu epidemiološku situaciju na severu Kosova.

"U poslednjih 24  časa imamo registrovano dva novoobolela lica, jedna osoba iz Severne Mitrovice i jedna iz Leposavića, četiri lica je  izlečeno i na žalost dve osobe su preminule. Što se preminulih lica tiče jedna osoba je iz Leposavića (rođena 1948.godine), i jedna osoba iz Zubinog Poptoka (rođena 1947.godine). Od početka uzorkovanja do jučerašnjeg dana testirano je 926  lica, od čega imamo 96 obolelih, 47 lica je ozdravilo i na žalost 8 lica je preminulo. Danas je planirano uzorkovanje 40 lica, a jutros je poslato 40 uzoraka od kojih rezultate očekijemo večeras“, rekao je doktor Antonijević.

Vršilac dužnosti direktora kliničko bolničkog centra doktor Zlatan Elek je rekao da se nalaze u petoj nedelji epidemije i da je dobra vest što se broj obolelih smanjuje, i osvrnuo se na rad kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici.

"Kliničko bolnički centar u Severnoj Mitrovici funkcioniše u punom kapacitetu, trenutno nemamo obolelih među zdravstvenim radnicima i sva odeljenja normalno rade. Činjenica je da od početka ove epidemije ginekološko-akušersko odeljenje radi nesmetano i u njemu se porađaju žene i sve funkcioniše kako treba. Važno je da nismo imali ni jednu zarazu iz bolnice. Naknadno je bila jedna porodilja koja je iz bolnice izašla potpuno zdrava i infekciju dobila najverovarnije u kućnim uslovima. Sve ostale službe uključujući hirirgiju, dijagnostiku, rengen, skener, su u punom kapacitetu i građani nemaju razloga da imaju ikakvu bojazan“, istakao  je doktor Elek.

Na kraju konferencije doktor Elek je rekao da kada su u pitanju dve preminule osobe  da je reč o starijim pacijentima sa pridruženim bolestima, od kojih je jedna preminula u kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, dok je za drugu osobu rečeno da je preminula u trijažnom centru u severnoj Mitrovici a kao uzrok smrti navodi infark miokarda.

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165